Stii sa alegi becurile economice?
0728.099.022

De voie de nevoie, la un moment dat, a trebuit sa schimb toate becurile din casa cu unele economice, cele vechi arzandu-se pe rand. De fiecare data ma aflam in fata unui raft de optiuni din care, pentru a putea alege, trebuia sa imi aduc aminte fizica de clasa a 10-a, iar memoria mea era complet ocupata cu locul unde am parcat masina la supermarket. Mai mult decat atat, daca un bec costa 22 si trebuie sa cumperi 17, nu prea iti permiti sa gresesti. Asa ca m-am pus pe studiat… si iata ce am aflat:

Din experienta mea se pot intampla 3 lucruri nedorite atunci cand cumparti un astfel de bec: fie sa ajungeti acasa si sa descoperiti ca lumina de la noile becuri este atat de alba incat aveti senzatia ca ati ajuns la dentist sau ca intensitatea luminii nu este suficienta sau la montaj sa descoperiti ca trebuia sa luati un bec ma scurt pentru a putea intra in aplica.

Temperatura luminii

Pe ambalajele becurior economice veti gasi aceasta caracteristica care va spune daca lumina obtinuta este una calda (spre galben) sau rece (alba). Caldura luminii este masurata in grade kelvin si daca le impartim in trei categorii mari arata ca in diagrama de mai jos.

Temperatura-luminii-reparatot.ro_

Intensitatea luminii

Cei care au facut ambalajele acestor produse trebuie ca au fost tot inginerii care le-au si inventat fiindca nu cred ca un om de marketing ar fi vrut sa imi comunice cati lumeni o sa primesc odata cu noua mea achizitie. La o lectura mai atenta a cutiei de cele mai multe ori veti gasi si corespondenta in wati cu becurile incandescente. Dar pentru ca lucrurile sa fie cat mai clare aveti mai jos diagrama acestor corspondente.

Lumeni

Becuri economice

Becuri cu incadescenta

450

9 – 13 W

40 W

800

13 – 15 W

60 W

1100

18 – 25 W

75 W

1600

25 – 30 W

100 W

2600

30 – 55 W

150 W

Marimea becului

Becurile cu incandescenta aveau o singura forma – rotunda si doua marimi – mici si mari, acum lucrurile s-au schimbat si cred ca se schimba in continuare fiindca vad de fiecare data cand elecricianul nostru cumpara becuri pentru activitatea de la reparatot.ro gasim modele noi si dimensiunea conteaza fiindca puteti avea surpriza sa nu se potriveasca.
Sfatul nostru este ca atunci cand mergeti la cumparaturi sa aveti dimensiunea aproximativa a becului mai ales daca lampa este un model cu capac, plafoniera sau aplica.

Marimi-becuri-economice

Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code