Robinet instant de apa calda – Tot ce trebuie sa stii
0728.099.022

Cu toate că vara abia a început, asta nu înseamnă că nu ne putem gândi în avans pentru soluții de încălzire pentru iarnă, în special dacă vrei să faci o investiție în acest sens fără să fii nevoit să o faci în grabă.

Screenshot_3

Apa caldă este o necesitate majoră, iar pentru cei care sunt legați la rețeaua publică de termoficare, serviciul nu este neapărat unul cu rezultate mulțumitoare în 100% din situații, existând numeroase posibile probleme, fie că este vorba despre probleme la centrala termică, fie că sunt probleme pe conductă sau apa caldă este sistată din varii motive. O alternativă destul de comună este robinetul cu încălzire instant.

deal-v15137552883

Ce este robinetul cu încălzire instant?

Pentru cei care vor să aibă apă caldă la robinet, fără să fie nevoiți să opteze pentru centrale termice, boilere sau rețeaua termică, există întotdeauna varianta robinetelor cu încălzire instant. Aceștia funcționează pe bază de curent electric și pot fi montați atât la chiuvetă, cât și la duș.

Aparatul încălzește apa prin intermediul unui conductor metalic, alimentat prin curent electric, oferind astfel apă caldă, la o temperatură ce poate fi reglată manual (în cele mai multe cazuri), în doar câteva secunde.

Totuși, acest tip de robinet nu este neapărat folositor pentru toți consumatorii, motiv pentru care este nevoie să iei în calcul atât argumentele pro, cât și contra înainte de a face o astfel de investiție.

Oricare ar fi situația, cel mai bun criteriu de decizie al unei de astfel de investiții este nevoia personală a fiecăruia, dacă tu consideri sau nu că este utilă sau avantajoasă.

Salut sunt Costel

si sunt un instalator cu 21 ani de experienta

Suna acum la:

0728.099.022

ARGUMENTE PRO

  • Cu ajutorul unui astfel de aparat, economisești consumul de apă. Datorită procesului de încălzire direct de la robinet, nu trebuie să mai aștepți un timp îndelungat până când aceasta să ajută la temperatura dorită, astfel că va scădea și consumul de apă. Timpul lung de așteptare este o problemă destul de comună, în special în locuințele legate la rețeaua publică de termoficare. De asemenea, un consum mai scăzut de apă este benefic și mediului înconjurător.
  • Astfel de sisteme sunt menite să încălzească și să distribuie apa cât mai rapid, ceea ce înseamnă că nici consumul de energie electrică folosit pentru încălzire va fi mai scăzut, ceea ce se va resimți și la factură.
  • Apa caldă va fi mai igienică și o poți folosi direct de la robinet pentru ceai sau mâncare. Nefiind nevoie de un boiler în care să fie stocată apa, aceasta va fi mereu proaspătă. De asemenea, dacă dorești să o consumi în băuturi și supe, este indicat să montezi și un filtru de apă sub chiuvetă, care va ajuta și mai mult la purificarea apei.
  • Datorită procesului foarte rapid de încălzire, economisești destul de mult timp. Acest lucru este resimțit cel mai bine atunci când vrei să faci duș, pentru că nu aștepți aproape deloc să se încălzească apa.
  • Poți controla temperatura apei mult mai bine. Datorită faptului că marea majoritate a acestor aparate sunt dotate cu o manetă sau un buton de reglare a temperaturii apei, nu te vei avea parte de surprize neplăcute atunci când vrei să speli vase sau să faci duș, deoarece vei știi exact cât de caldă sau rece este.

ARGUMENTE CONTRA

  • Deși majoritatea robinetelor de apă caldă instant pentru chiuvetă funcționează peste sisteme electrice de 3W, cele pentru duș pot avea cerințe de putere electrică mult mai mari, fiind necesare siguranțe separate. Acest lucru poate duce și la scăderea presiunii apei, în special dacă este vorba de capete de duș cu găuri fine.
  • Dacă deja locuința este racordată la rețeaua termică sau la o centrală proprie, un robinet cu încălzire instant este o investiție în plus. Sumele pentru un astfel de aparat pornesc de la câteva sute de lei, așa că trebuie să te gândești dacă ești dispui să dai banii pentru acest serviciu. De asemenea este bine sa rezervi o suma de bani si pentru un instalator care sa il monteze daca nu te descurgi singur.
  • Din cauza faptului că are părți electrice în componență, acestea se pot strica mai ușor față de un robinet normal. De asemena, uzul zilnic îi poate scădea durata de viață.
  • Cu toate că robinetul vine cu un termostat de reglare a temperaturii apei, valorile sunt calculate pentru apa rece în condiții normale. Pe timp de iarnă, când apa de pe conductă este mult mai rece ca și în restul anului, va fi mai greu ca aceasta să ajungă la temperatura dorită, spre deosebire de un boiler, de exemplu, care încălzește toată apa stocată în el, la aceeași temperatură.
  • Merită investiția în plus? Dacă nu renovezi complet locuința sau acum o construiești, trebuie să iei în calcul dacă merită să faci o investiție în plus față de soluția de termoficare curentă.
Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code