De cate ori nu ai visat, in zilele agitate si stresante, la momentul in care ajungi acasa si te rasfeti cu o baie relaxanta, parfumata, o muzica buna si creme de corp catifelate? La momentul in care poti sa nu te mai gandesti la nimic, in afara de cat de bine te simti… Dar pentru ca rasfatul sa fie total, ai nevoie de ambientul potrivit. Echipa Reparatot.rote invata cum sa transformi o camera cu simplu rol functional intr-un sanctuar de relaxare, unde iti va face placere sa te refugiezi seara si sa elimini stresul zilei care a trecut. Iata cateva idei care te vor ajuta sa creezi un ambient placut in camera de baie, cu costuri minime:
1. Asigura-te ca esti in siguranta in camera de baie prin revizuirea si repararea sistemelor de prindere a obiectelor sanitare, a instalatiei electrice, a robinetelor si tevilor cu probleme. Inlocuieste regulat siliconul din jurul cazii sau dusului pentru a limina riscul aparitiei de mucegaiuri si ciuperci.
2. Curatenia poate fi usor intretinuta cu solutii ecologice si economice:
– Toaletele, usile de la dus, faianta si chitul de rosturi dintre placile ceramice se curata cu un amestec din doua parti bicarbonat de sodiu cu o parte otet sau suc de lamaie. In urma reactiei va rezulta o pasta groasa care se aplica cu o carpa uscata. Se lasa 10 minute, apoi se freaca cu un burete abraziv sau cu o periuta veche de dinti pentru spatiul dintre dale.
– Suprafetele din otel inoxidabil pot fi facute sa straluceasca ca noi, aplicand o pasta de bicarbonat de sodiu si apa. Se aplica cu o carpa uscata, se lasa 5 minute si apoi se freaca si se indeparteaza.
3. Aglomerarea de obiecte la intamplare si depozitarea la gramada incarca vizual camera si indeparteaza atentia de la elementele decorative. Chiar in cazul unei camere de baie mici, cu putin spatiu de depozitare disponibil la nivelul podelei, se pot amenaja spatii generoase prin suspendarea rafturilor sau dulapurilor. Un aspect estetic contemporan se poate realiza prin montarea a 2-3 rafturi asimetrice inalte, pe care se pot pune cosuri din materiale ecologice care pot fi umplute cu: prosoape, obiecte de igiena personala, colectia de lumanari sau sapunuri. Nu numai ca se poate crea spatiu nou de depozitare, dar rafturile pot gazdui vase cu potpourri-uri sau flori pentru decorul camerei.
4. Evita dezordinea prin depozitarea obiectelor de toaleta in cate un cos dedicat fiecarei persoane din locuinta, sau pe cate un singur raft.
5. In cazul in care cada nu are suficient spatiu pe margini pentru a depozita samponul, balsamul sau crema de ras, un cos atarnat de locul de fixare al dusului poate fi solutia potrivita.
6. Poate nu te-ai gandit niciodata la asta, dar usa de la baie poate fi un excelent loc de depozitare. Prin instalarea de cuiere, carlige, bare sau cosuri unde se pot depozita prosoape, halate sau obiecte mici.
7. Sub chiuveta se pot instala dulapioare care sa contina detergentii si obiectele folosite la curatatul locuintei.
8. Deasupra vasului de toaleta este un spatiu liber destul de important, de cele mai multe ori ignorat in amenajarea camerei de baie. Daca peretele de deasupra este liber, o idee buna este sa il ocupi cu un dulap suspendat sau cateva rafturi. Se pot depozita astfel prosoape, hartia de toaleta, si alte lucruri utile.
Acestea sunt doar cateva solutii simple pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand amenajezi camera de baie. Oricum ar arata aceasta, si orice dimensiune ar avea, intotdeauna se pot gasi solutii pentru a crea noi spatii de depozitare sau pentru a maximiza spatiile existente. Daca nu te simti confortabil in baie, daca lucrurile tale stau aruncate la intamplare si nu stii cum ai putea remedia situatia, echipa Reparatot.ro iti poate face o vizita si poate veni cu solutii practice de transformare a acestei camere intr-un loc placut si relaxant.