Kudika.ro: Solutii ecopentru o casa fericita
0728.099.022

Echipa Reparatot.ro iti prezinta cateva solutii eco pentru cele mai frecvente probleme ale locuintei, solutii folosite de bunicile noastre, dar pe care putem sa le utilizam si azi cu incredere, economisind bugetul de intretinere a locuintei in vremuri de criza.

1. Pentru a reda luciul si stralucirea parchetului de lemn sau mobilei, se prepara o solutie dintr-o parte ulei de masline si o parte suc de lamaie. Se aplica cu o carpa sau se pulverizeaza solutia pe parchet sau mobila, apoi se sterge cu un servet uscat.

2. Cuptorul cu microunde sau cel al aragazului poate fi curatat cu o solutie de parti egale de otet de vin alb si apa. Pentru a elimina mirosurile neplacute din cuptorul cu microunde, se pun cateva felii de lamaie intr-un castron cu apa si se porneste cuptorul pentru cateva minute.

3. Pentru bai, toalete, usile de la dus, faianta si chitul de rosturi dintre placile ceramice, se amesteca doua parti bicarbonat de sodiu cu o parte otet sau suc de lamaie. In urma reactiei va rezulta o pasta groasa care se aplica cu o carpa uscata. Se lasa 10 minute, apoi se freaca cu un burete abraziv sau cu o periuta veche de dinti pentru spatiul dintre dale.

4. Pentru a evita incidentele cu animale de companie care isi fac nevoile pe dusumele, dupa ce se curata locul, se sterge cu otet alb. Acest lucru va impiedica animalul sa-si recunoasca mirosul si va evita repetarea accidentului nedorit.

5. Pentru a spala ferestrele, se amesteca 2-3 linguri otet cu 3 litri apa calda. Se curata apoi cu o carpa si se lustruieste cu hartie de ziar vechi mototolita.

6. Suprafetele din otel inoxidabil pot fi facute sa straluceasca ca noi, aplicand o pasta de bicarbonat de sodiu si apa. Se aplica cu o carpa uscata, se lasa 5 minute si apoi se freaca si se indeparteaza.

7. Pentru a indeparta mirosurile neplacute din frigider, bicarbonatul de sodiu este un excelent dezodorizant. Se pune intr-o cutie deschisa in interiorul frigiderului si se schimba o data la 3 luni. Dupa utilizare se poate arunca pe tevile de scurgere de la chiuvete, pentru a le mentine curate.

8. Pentru albirea rufelor albe, se inmoaie tesaturile in zeama de lamaie si apoi se spala.

9. Guma prinsa pe covor se poate scoate mai usor cu putin ulei de baie.

Acest material realizat de catre specialistii Reparatot.ro.

 

Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code