kudika.ro: Pregateste-ti bucataria pentru maratonul bunatatilor de Paste!
0728.099.022

Inainte de Paste ne aprovizionam cu multe bunatati pentru masa in familie si de cele mai multe ori folosim ustensile noi, aparate electrice de mixat sau framantat, tavi de copt si cutii de depozitare. Echipa Reparatot.ro iti prezinta cateva solutii utile de economisire a spatiului in bucatarie pentru ca frontul tau de lucru sa nu arate ca un camp de razboi.

1. Cu cateva saptamani inainte de sarbatori, incearca sa te uiti cu atentie la proviziile existente de alimente din dulapuri si elimina-le pe cele expirate sau pe care nu le mai folosesti. Incearca sa folosesti recipiente speciale pentru paste, faina, cafea, zahar adecvate spatiului din dulapul tau; astfel ocupi mai putin loc decat cu cutii si pungi diferite ca marime. In plus, economisesti timp atunci cand ai totul pus in ordine si usor de gasit.

2. Adauga rafturi noi sau cuiere. Spatiul de pe peretii bucatariei este foarte bun pentru depozitare. Acolo unde nu ai deja dulapuri suspendate, incearca sa adaugi rafturi pentru cartile de gatit, pahare sau farfurii si carlige pentru prosoape. Instaland o bara cu carlige potrivite deasupra aragazului pentru tigai si capace, economisesti spatiu valoros din dulapuri.

3.Aminteste-ti sa nu irosesti pervazul ferestrei. De multe ori un spatiu ignorat, daca este suficient de lat, pervazul ferestrei poate fi folosit pentru a depozita ghivecele cu ierburi aromatice sau recipientele cu condimente. Daca ti-e frica sa nu blochezi lumina sa intre, depoziteaza recipiente de sticla care permit soarelui sa treaca.

4. Depoziteaza lucrurile mai mici in interiorul lucrurilor mai mari. Pare simplu de facut, dar de multe ori nu ne gandim la asta. Pune oalele mai mici in interiorul celor mai mari si apoi pune capacele deasupra. Poti pune paharele de apa unul intr-altul in loc sa le insirui pe toate pe raft. Ai grija doar ca stivele astfel constuite sa fie stabile si sa nu se rastoarne.

5. Foloseste la maxim spatiul oferit de dulapurile de bucatarie. Instaleaza dispozitive pentru agatat prosoapele de bucatarie, folia de impachetat sau hartia de copt. Nu numai ca vor fi mai la indemana, dar va da si un aspect organizat bucatariei. Repara rafturile stricate sau usile care nu se inchid bine. Astfel eviti accidentele nedorite si poti lucra fara griji suplimentare.

Cu un mic efort de organizare s-ar putea chiar sa gasesti un loc suplimentar si pentru un aparat de facut painea in casasau sau alte ajutoare de nadejde pe care le visezi!

Acest material este proprietatea Reparatot.ro. Reproducerea partiala sau totala este permisa doar cu mentionarea in text a sursei: www.reparatot.ro sau Reparatot.ro.

Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code