Amelie.ro: Teava sparta – sfaturi utile
0728.099.022

Ti s-a intamplat vreodata sa ti se sparga o teava “cand ti-e lumea mai draga”? Pentru a evita ca aceasta situatie sa se transforme intr-una si mai grava, iata cateva solutii simple prezentate de tehnicienii de la ReparaTot.ro, pe care le poti pune in aplicare pana la sosirea unui instalator cu experienta care va actiona in functie de tipul instalatiei sanitare sau termice afectate si de natura problemei.

Apa care curge prin tevile din locuinta este sub presiune. Asta inseamna ca, legand locul sparturii pur si simplu cu o carpa, nu vei reusi decat sa deviezi cursul apei care curge, dar nu vei rezolva problema. Un plasture aplicat pe teava care sa rezolve problema, necesita o contrapresiune precum si un material compresibil pentru a putea fi modelat pe forma sparturii tevii.

Cel mai bine este sa opresti alimentarea cu apa inainte de efectuarea reparatiei. Apoi vei avea nevoie de o bucata de material pentru a acoperi spartura. Ideal ar fi ca aceasta sa fie din cauciuc, dar s-ar putea sa functioneze si o bucata de piele flexibila, eventual refolosita de la o geanta veche sau un portofel. Materialul trebuie strans suficient de tare pentru a sigila scurgerea, dar fara a rupe teava. Daca ai o teava de PVC la dispozitie, poti sa tai o sectiune si sa o prinzi peste bucata de teava fisurata.

Aceasta solutie rapida te poate ajuta sa iesi din situatia dificila pana la venirea instalatorului, dar nu va inlocui reparatia facuta de un specialist. Te poate insa feri de stricaciunile provocate de apa pe parchet si mobila din jur, sau de inundatiile provocate vecinilor.

Chiar daca se spune ca femeile nu se pricep la astfel de activitati, cu astfel de sfaturi simple de la specialistiiReparaTot.ro nu ai cum sa dai gres. :)

Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code