Nu se incalzesc caloriferele
0728.099.022

 

Cel mai probabil toată lumea s-a confruntat cu probleme în ceea ce privește încălzirea în apartament în lunile de iarnă, iar de cele mai multe ori problema o reprezintă chiar caloriferele. Cu toate acestea, soluțiile pot fi, de multe ori chiar simple, iar problemele pot fi rezolvate de tine.

Astfel, înainte de a te panica, încearcă să afli soluția chiar tu și vezi dacă nu o poți rezolva.

Screenshot_11

Iată câteva lucruri pe care le poți face dacă nu ți se încălzesc caloriferele:

Verifică presiunea din centrală

Dacă ai plecat de acasă, iar când ai ajuns ai observat că nu mai ai căldură și caloriferele tale sunt reci, un prim pas este să verifici dacă nu cumva a scăzut presiunea apei din centrală. În cazul în care acest lucru s-a întâmplat, pur și simplu caută robinetul de presiune de la centrală și deschide-l până când se ajunge la presiunea recomandată pentru centrala ta termică. De regulă, este între 1 și 1,5 bari.

De asemenea, există posibilitatea ca, în timpul în care ai fost plecat de acasă, curentul să fi picat, iar centrala să afișeze o eroare. În acest caz, verificați în manualul de utilizare a centralei care este procedura de restartare, apoi totul va reveni la normal.

Aerisește caloriferul

În multe cazuri, faptul că nu se mai încălzește un calorifer sau că nu se încălzește parțial, este cauzat de aerul din instalație. Această problemă o poți rezolva chiar tu, cu unelte de bază.

Tot ce este nevoie să faci este să oprești centrala termică și să folosești o cheie de aerisit caloriferul sau o șurubelniță, dacă se potrivește, pentru a deschide robinetul de aerisire. Amplasează un lighean sub robinet și tine-l deschis cât timp vei auzi un șuierat. Acela este aerul care a pătruns în instalație și nu lasă caloriferele să se încălzească. Ține robinetul deschis până când nu se mai aude șuieratul și apa curge din robinet, apoi închide-l și pornește centrala.

Salut sunt Costel

si am 21 ani de experienta in instalatii

Suna acum la:

0728.099.022

Curăță caloriferul

O altă situație care ar putea cauza lipsa căldurii este faptul că nu a mai fost curățat caloriferul de multă vreme. În acest caz, trebuie oprită alimentarea la centrală, iar caloriferul trebuie demontat și curățat. După acest proces trebuie aerisit caloriferul. De asemena, pentru o perioadă este recomandat să aerisești caloriferul o dată la câteva zile.

Asigură-te că nu sunt probleme pe coloană

Acest pas este valabil în speciale pentru persoanele conectate la rețeaua publică de termoficare. Dacă pașii anteriori nu funcționează, contactează administratorul de bloc pentru a verifica dacă nu cumva sunt probleme pe coloana principală sau dacă nu se fac lucrări la alimentarea cu apă. Din păcate aceste probleme nu țin de tine, însă e bine să știi dacă este cazul să apelezi la un specialist sau nu.

Contactează un instalator

În cazul în care soluțiile simple nu funcționează, înseamnă că problema ar putea fi din cauza instalației de termoficare, caz în care este necesar să apelezi la un expert care poate rezolva problema. De asemenea, este indicat să apelezi la un instalator și în cazul în care dorești să cureți un calorifer dar nu crezi că îl poți monta înapoi corespunzător sau nu dispui de uneltele necesare. Un expert te-ar putea scuti de costurile suplimentare în cazul în care nu reușești să faci curățarea de unul singur.

Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code