Toate locuințele sunt dotate cu un sifon de pardoseala in baie, insa, cu toate acestea, multe persoane nu știu exact care este rolul acestuia.
Desi multe persoane au tendința de a crede ca rolul sifonului este pentru a strange apa in exces de la dus sau în cazul unor inundații usoare, dar rolul acestuia este unul complet diferit.
La ce ajuta de fapt sifonul de pardoseala
Contrar impresiilor majorității, rolul sifonului nu este de a evacua apa in exces, ci pentru a menține un nivel constant al apei. De asemenea, cu toate ca uneori ai putea crede ca sifonul este cauza mirosurilor neplacute din baie, însă rolul acestuia este de a împiedica mirosurile de pe conducte să intre in locuința. Mirosurile neplacute survin, de cele mai multe ori, din cauza descompunerii reziduurilor care provoacă apoi mirosuri neplăcute.
Salut sunt Emil
Suna acum la:
0728.099.022Cum funcționează sifonul de pardoseala
Sifonul ajuta la stoparea mirosurilor neplacute de pe conducta să intre în baie prin crearea unui dop permanent de apa, care împiedica pătrunderea gazelor produse de reziduurile descompuse.
Pe același principiu funcționează și chiuvetele, ale caror tubulatura are forma de ”U”. Astfel, se formeaza un dop permanent de apa, care nu împiedica sa gazele să iasă la suprafață.
Ce trebuie sa faci dacă apar mirosuri neplăcute de sifonul de pardoseala
De multe ori, soluția acestei probleme poate fi rezolvata foarte simplu. Mirosurile neplăcute pot aparea drept urmare a faptului ca sifonul a rămas fără acel dop de apa, problema care poate fi soluționată turnand apa in sifon. In cazul in care nivelul apei nu crește pe măsură ce torni, înseamnă ca una dintre piesele componente ale sifonului, capacul de plastic al acestuia, a picat. Reparatia poate făcută chiar acasă, capacele putand fi achizitionate din magazinele de bricolaj.
Totusi, dacă sifonul de pardoseala este este intact, iar mirosul persista, este recomandat sa apelezi la un instalator profesionist.