Cum alegem perdeaua de dus potrivită
0728.099.022

 

Dupa parerea noastra, stii ca perdeaua de dus este buna atunci cand dupa ce ai terminat dusul nu dai cu mopul. Lucrurile din pacate nu sunt asa de simple fiindca cu siguranta sotia sau prietena va avea ceva de spus legat de design iar el ar trebui sa fie pregatit sa o monteze.

Asa ca ne-am mobilizat si am strans pentru tine cateva informatii de care ar trebui sa tii seama atunci cand cauti o perdea de dus.

Perdea de dus

Materialul

In principiu, materialele pentru perdele sunt impartite in doua mari categorii : plastice si textile.

Cele mai populare sunt cele plastice (vinyl, PVC etc.), fiind mai ieftine, mai usor de intretinut si dispunand de o gama larga de culori si modele. Un alt avantaj este faptul ca se usuca rapid, ceea ce inseamna ca nu va exista mucegai.

Totodata, sunt usor de curatat si de spalat.

Am fost si noi surprinsi sa gasim perdele de dus din bumbac (da din bumbac) acoperite cu un strat acrilic pentru a o face impermeabila. Sunt o optiune de o calitate superioara celor din PVC dar care pot fi si de 10 ori mai scumpe.

De exemplu aici gasiti o perdea ce costa 193 Lei

Dimensiunea

In mare, sunt perdele care ajung pana in partea de sus a cazii (180 cm) sau care acopera total cada, ajungand pana in podea (pana la 240 cm) . Latimea variaza de la 140 pana la peste 200 de cm.

Cea mai buna metoda pentru a-ti da seama de dimensiunea potrivita este sa iei o ruleta si sa masori atent latimea cazii si inaltimea la care vrei sa ajunga perdeaua, astfel putand fi sigur de ce ai nevoie.

Perdea de dus potrivita

Modele

La acest capitol, poti alege o varianta care sa aduca un strop de culoare baii sau care sa fie mai eleganta. Alegerea facuta depinde de gusturi, bineinteles, insa in orice caz, trebuie ca perdeaua sa se asorteze cu gresia si faianta. Cu alte cuvinte, sa se asocieze cu tematica baii.

De asemenea se pot gasi perdele din doua piese sau din una singura. Se recomada, daca este posibil, alegerea unei perdele dintr –o singura piesa, evitand astfel riscurile de patrundere a apei la intalnirea celor doua bucati de perdea.

In ce priveste sistemul de culisare, sunt cateva variante. Cea mai populara este cea cu inele. Perdelele au niste capse prin care intra inelele ce se agata de bara. Urmatoarea varianta este prinderea perdelei direct pe bara. In acest caz, perdeaua are niste capse suficient de largi, prin care bara poate intra direct. Mai sunt si variante cu clipsuri magnetice, carlige si asa mai departe.

Montaj

Salut sunt Costel

si sunt un tehnician cu 21 ani de experienta

Suna acum la:

0728.099.022

In functie de forma cazii, alegem bara de sustinere a perdelei. Acestea pot fi dintr-o singura bucata (pentru cazile care sunt incadrate de trei pereti), din doua (pentru cele incadrate de doi pereti) sau din trei (pentru cele care se afla langa un singur perete).

Cel mai mai eficient sistem de fixare pentru barele dintr-o bucata este cel cu arc, nefiind necesara gaurirea peretilor. In schimb, la variantele cu doua sau trei bucati, se fixeaza doar cu suruburi.

In concluzie…

Sper ca ti-ai format pana acum o parere despre optiunile pe care le ai. Revizuieste criteriile de alegere a perdelei si decide care este cea mai buna varianta pentru tine.
Contacteaza-ne pe numarul 0728.099.022
Șoseaua Iancului 48, Etaj 1, Sector 2, București
qr-code